onsdag 23 december 2015

Staten Palestina

Staten Palestina har enligt uppgifter på SR:s hemsida erkänts av 135 länder. Nu har även Grekland sällat sig till denna skara, vilket leder till att 136 länder, en majoritet av världens nationer, har erkänt en stat som inte finns på kartan.

Sverige erkände officiellt staten Palestina i Sveriges Riksdag den 30:e oktober 2014. Detta skedde utan någon parlamentarisk förankring eller förvarning. En minoritetsregering tog beslutet att Sverige skulle erkänna Staten Palestina. De övriga partierna togs med största överraskning av detta oväntade beslut av den nytillträdda minoritetsregeringen. Men de vågade inte göra något åt saken. De övriga riksdagspartierna kunde utan svårighet ha fällt den nytillträdda regeringen, om de hade haft den verkliga viljan att förhindra ett officiellt svenskt erkännande av Staten Palestina. Men då hade detta skett under medverkan av Sverigedemokraterna, och något sådant ville inte Allianspartierna medverka till. Det var så klart detta Statsminister Löfven hade räknat ut, så därför blev minoritetsregeringens erkännande av Staten Palestina gjord till Sveriges officiella beslut och en verklig bomb på Sveriges utrikespolitiska karta.  
Israel reagerade negativt på detta förstås, men det tycktes bara roa regeringen Löfven och då särskilt utrikesminister Wallström.

Vad vår propalestinska utrikesminister, och övriga regeringen, förstås inte räknat med är den dom från Gud (YHWH) de har dragit över hela Sverige. Hos profeten Joel kapitel 3 vers 2 kan vi läsa om en kommande dom över nationerna som har delat "mitt land." Ja, Gud säger här att landet Israel i verkligheten är hans land, och de nationer som tar aktivt del i delandet av Israel, alltså Guds land, ska komma under domen. När man erkänner Staten Palestina, så är det i verkligheten en delning av Israel, Guds eget land, som erkänns.

När nu Grekland har sällat sig till skaran som aktivt vill verka för en delning av Israel genom att upprätta Staten Palestina, så har deras parlament därmed dragit även Grekland in under Guds dom och förbannelse.
Att Grekland nu godkänner Staten Palestina är en bekräftelse för Mahmud Abbas att det lönar sig med terror. Sedan Sverige erkände Staten Palestina och tills Greklands nyliga erkännande,  har Israel drabbats av en ny typ av terror. När som helst kan en högst vanlig arabisk människa, en kvinna, en ung man, en ungdom, några flickor, förvandlas till en dödlig terrorist. Det kan ske genom en oväntad knivattack, skjutning, påkörning med bil mm. Ja, metoderna varierar, men syftet är det samma: att döda så många judar som möjligt. Denna typ av terror har pågått under i stort sett hela den senare del av hösten och fram tills nu. Och ingen vågar sia om att våldet ska upphöra. Men det makabra i sammanhanget är att detta gillas officiellt av den palestinska presidenten Mahmud Abbas och hela den palestinska administrationen, och de som utför terrorhandlingarna benämns som det palestinska folkets hjältar.

När nu Greklands statsminister Alexis Tsipras går in för ett upprättande av Staten Palestina, så menar han på fullt allvar, verkar det, att det ska göra slut på all den terrorism som nu pågår runt oss på alla kanter. Ja, det är samma tongångar som vår utrikesminister Margot Wallström ofta framhåller, och lyfte fram särskilt efter den hemska terrorattacken i Paris.

Vad Tsipris och Wallström, och många andra statsmän/kvinnor, inklusive FN, EU, USA, i själva verket menar, är att den internationella terrorismen skulle upphöra om bara Staten Palestina blev upprättad. Vad som i själva verket hindrar ett upprättande av Staten Palestina är förstås Israel.
Därför är Staten Israel enligt denna logik orsaken till all terrorism i världen!

Statsledningen i Israel har i dessa dagar en tuff uppgift. IDF, Israels försvarsstyrkor, är på det klara med att en attack mot landet är nära förestående och tränar nu sina styrkor för att kunna möta denna utmaning. Samtidigt måste statsledningen finna en lösning på det uppror som nu pågår bland landets arabiska befolkning.

Går man till Israels gamla profeter så ser vi där en dyster framtidsvy för Israel. Profeten Sakarja talar om ett stort internationellt anfall på staten Israel och målar upp ett slutscenario där Jerusalem till stora delar intas. När vi i dag ser hur världssamfundet agerar i sitt motstånd mot Israel, så är denna utveckling högst tänkbar.
Men profeterna talar också om att Gud själv, Israels Gud, YHWH, ska skydda Israel. Han kallar sig själv för Israels väktare som inte sover, inte slumrar, och han kommer att krossa alla nationer som går mot Israel. Profeterna lovar att Gud ska upprätta riket åt Israel så som det var i forna dagar.

Det är glädjande att se hur statsminister Benjamin Netanyahu förlitar sig på de löften Gud har givit Israel genom profeterna, och det är väl det som ger honom den kraft som behövs för att stå emot det enorma internationella tryck som den lilla staten Israel nu står under.

Jag vill lyda Guds uppmaning att önska Jerusalem shalom!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar