fredag 20 mars 2015

Dagens solförmörkelse

Så har vi på förmiddagen i dag kunnat se solförmörkelsen här i Herrljunga. Det var lite molnigt då men det gick att se genom molnen hur stora delar av solskivan täcktes av den förbipasserande månen.
På nätet kunde vi få se solförmörkelsen i Israel på Jerusalem Post's hemsida, och den var ungefär lika omfattande som här hos oss i Herrljunga. Men via TV har vi fått se att på Färöarna var solförmörkelsen total, vilket gjorde att mörkret sänkte sig över ön denna förmiddag.

Det är denna solförmörkelse som jag har skrivit om under rubriken Blodmånetetrad.

Denna solförmörkelse kommer mellan de fyra blodmånarna, och den  inträffar vid ingången till det religiösa nyåret i Israel. Nyårsdagen är den första dagen i månaden Nisan, och den dagen började runt klockan sex denna kväll, eftersom dagen i Israel börjar på kvällen dagen innan. I Bibeln kan vi läsa om instiftandet av denna viktiga månad hos 2 Mos 12:2.
Det var under denna månad som Moses ledde det israeliska folket ut ur slaveriet i Egypten.

Vi är nu inne i det viktiga jubelåret i Israel, och kanske kan denna blodmånetetrad med två solförmörkelser på stora israeliska högtider, signalera viktiga och omskiftande tider för Israel, men också för övriga världen.
Jag tror att Gud nu i sol och måne signalerar att något mycket betydelsefullt för Israel kommer att ske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar